dissabte, 22 de setembre del 2012

Pa de sèsam

L'altre dia vaig veure aquesta recepta de pa de sèsam al bloc Cuina del Marroc, un grapat de receptes fàcils de fer. Com que em va portar els records d'un viatge, m'he decidit a fer-la i aquí la teniu. Estèticament, no me n'he acabat de sortir, però la dono per bona tenint en compte que ha estat el primer intent.

Ingredients
250 g de farina de força blanca
250 g de sèmola fina de blat dur
300 ml d'aigua
2 ous (un per a la massa; l'altre per a pintar el pa)
2 cullerades soperes d'oli de gira-sol (jo ho he fet amb oli d'oliva)
1 cullerada sopera de sucre
3/4 de cullerada sopera de sal
1 cullerada de cafè de llevat sec 

1 grapat de llavors de sèsam (opcional)


Elaboració
1. En un bol hi posem la farina i la sèmola i les barregem bé.
2. Hi afegim l'oli, la sal, el sucre, el llevat, el sèsam i un ou. Ho barregem bé.
3. Hi afegim l'aigua. Jo ho he fet a poc a poc: he pastat una mica i n'hi he afegit una mica més, per anar controlant l'absorció de la farina. Ho pastem durant uns 10-15 minuts.
4. Deixem que la massa reposi entre 45 minuts i 1 hora coberta amb un drap net. 
5. Posem farina al marbre i hi aboquem la massa. Formem els pans o panets que vulguem i els deixem reposar un quart d'hora més. És pràctic deixar ja les peces en la safata que posarem al forn, així ja no cal moure-les. En aquest moment, podem posar a escalfar el forn a 170 graus.
6. Abans d'enfornar els pans, els pintem amb ou i, si es vol, es decora fent petits talls amb unes tisores. Com que a mi aquesta decoració no m'ha quedat gaire vistosa, us recomano que mireu aquest vídeo (minut 6), on es veu molt bé com es fa i com ha de quedar.
7. Posem el pa al forn durant uns 15-20 minuts a uns 170 graus. En el meu cas, els he deixat uns 10 minuts més, perquè m'ha semblat que eren un pèl crus.
8. Quan els traiem del forn, els deixem damunt d'una reixeta perquè es refredin.
Resultat
Un pa amb una molla flonja però una mica consistent que em sembla que combina molt bé per sucar-la amb oli.

Comentaris
Si mireu el vídeo com les fotos de Cuina del Marroc, veureu que són uns pans molt més plans que els meus. Ho he fet intencionadament, perquè tenia por de quedar-me amb poca molla i que em quedessin unes peces massa seques.
D'altra banda, crec que no he escollit bé la sèmola fina. Jo n'hi he posat de la que es compra per fer sopa, però sospito que en les botigues marroquines n'hi deu haver alguna altra encara de més fina. Amb la que jo he utilitzat es nota una mica el gra, tot i que no molesta.



3 comentaris:

  1. Hola guapa,
    Finalment et puc escriure, això de tenir fills porta molta feina :)
    Dona, jo els veig molt ben fets, no? I com estaven? Bons?? Doncs això és el que compta! Fent-ho un parell de vegades més, et quedaran igual que els del vídeo -com jo mateixa vaig provar, què et penses, que tot em surt a la primera? ;)

    Em fa feliç veure com us animeu a provar receptes, ja veieu que no és gens complicar, és llançar-s'hi i prou...!
    Una abraçada!

    (post data: això de la verificació de paraula és una història, ara ho intentaré per tercera vegada, a veure si demostro que no sóc un robot...)

    (post data 2: ara sí!)

    ResponElimina
  2. Georgina,

    Gràcies pel comentari. I sí, van sortir força bons. De fet, encara no me'ls he acabat, perquè un el vaig posar al congelador.
    Pel que fa a les verificacions de paraules a l'hora de deixar un comentari, certament és un mica empipador, però com que en algun cas he trobat comentaris una mica estranys vaig optar per posar-ho.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...