dissabte, 12 de gener del 2013

Coca de forner


Quan era petita, recordo que sovint menjava coca de forner per berenar. Aprofitant que vaig rebre una piulada de Cultura del pa (@CulturaDelPa) amb la recepta, vaig pensar que era un bon moment per provar de fer-ne. Tot i que ells me'n donaven una recepta, jo he aplicat la recepta del Xavier Barriga (però sense pinyons, que la cosa no està per fer gaires dispendis!).

Ingredients
250 g de farina de força blanca
5 g de sal
140 g d'aigua
12 g d'oli d'oliva
5 g de llevat fresc
Anís
Sucre



Elaboració
1. En un bol barregem la farina, la sal i el llevat.
2. Hi afegim l'oli i l'aigua de mica en mica. Ho barregem bé fins que tot quedi integrat.
3. Deixem que la massa reposi uns 30 minuts, tapada amb un drap net o paper film.
4. Treballem la massa durant uns 10 minuts, fins que aconseguim que sigui llisa i flexible.
5. Deixem reposar la massa, també coberta, fins que dobli el volum. Depenent de la temperatura ambient el temps de repòs pot variar. Com que he preparat la massa a la nit i no m'ha anat bé enfornar-la llavors, l'he desat coberta a la nevera per enfornar-la l'endemà. Així ha fet una fermentació més lenta.
6. Un cop doblat el volum, convertim la massa en una barra i la deixem reposar fins que dobli el volum. Si heu posat la massa a la nevera, deixeu-la atemperar una mica abans de fer-ne una barra. 
7. Escalfem el forn a uns 240 ºC. Mentrestant, aixafem la barra perquè tingui forma de coca. Podem fer-ho amb els dits, per donar-li la forma irregular. Si ho fem amb un corró ens quedarà massa uniforme i el sucre i l'oli no s'hi enganxaran prou bé.
8. Untem la massa amb força oli d'oliva. Si voleu que creixi una mica més, espereu una estoneta i llavors poseu-hi força sucre al damunt.
9. Poseu-la al forn durant uns 15 minuts aproximadament (això depèn de cada forn i de com us agradi de torradeta).
10. Quan surti del forn, poseu-hi anís al damunt. Podeu escampar el licor amb un pinzellet.
11. Deixeu que es refredi sobre d'una reixeta.

Per si teniu algun dubte, aquí us deixo el vídeo del Xavier Barriga.

 


Resultat
Una coca molt flonja i amb aquell gustet d'anís que et transporta a la infantesa. Veureu que l'aspecte de la meva coca o s'assembla gaire a la del vídeo, però això ja passa si ets poc experimentada, no? Sigui com sigui, és boníssima. Proveu-la i ja m'ho direu!


1 comentari:

  1. Hola,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...