diumenge, 9 d’octubre de 2011

Pastís d'espelta integral

Ingredients
3 ous
120 g de farina d'espelta integral
80 g de farina de civada
150 g de sucre morè
1 culleradeta de cafè de llevat de pastisseria (de Royal, per exemple)
100 cc d'oli (100 ml)
2 culleradetes de canyella en pols
gotes de xocolata (o xocolata tallada a trossets)
mantega per untar el motllo



Elaboració
1. En un bol deixatem els ous i els barregem bé amb el sucre.
2. Hi afegim a poc a poc les farines, el llevat, l'oli i la canyella i ho mesclem bé.
3. Per últim, hi aboquem les gotes de xocolata o la xocolata tallada a trossets.
4. Untem el motllo amb mantega perquè no s'hi enganxi la massa i la hi aboquem.
5. Com que segurament els trossets de xocolata hauran anat a parar al cul del pastís, podeu posar-hi unes quantes gotes més a la part superior.
6. Ho posem al forn a 180-200 Cº durant uns 45 minuts. 
7. Comprovem que sigui cuit i el traiem del forn. El desemmotllem i  el deixem damunt d'una reixeta perquè es refredi.

Programació de la panificadora
Aquesta vegada no he usat la panificadora, sinó que tot ho he barrejat amb uns braços d'aquests de barrejar per fer pastissos. Suposo que si useu la panificadora, cal utilitzar el programa que es diu Pastís.

Resultat
El resultat ha estat un pastís flonjo i amb un regustet de canyella discret però interessant; molt adient per esmorzar o berenar o acompanyar un te. Si la canyella us agrada molt, poseu-n'hi més.


Comentaris
Aquesta recepta me l'ha fet arribar la Carme Bové, tot i que n'he modificat alguns ingredients. L'original era aquesta:

Ingredients:-          3 ous
-          120 g de farina d’espelta integral
-          80 g de farina de civada integral
-          150 g sucre integral
-          una culleradeta (mida cafè) de bicarbonat
-          100 cc d’oli
-          canyella mòlta, jo n’hi poso molta J-          taronja confitada i pinyons  o nous o aranyons o … el que us agradi més
-          llavors de sèsam
-          mantega per untar el motlle
Procediment:
En un bol gros hi poso els 3 ous i els deixato, després hi afegeixo el sucre i ho remeno tot ben remenat.Després hi afegeixo les farines, el bicarbonat, l’oli i la canyella. Remeno bé.Finalment hi poso el trossets de taronja o de nous o d’aranyons o del que desitgeu…Unteu el motlle amb la mantega i poseu-hi la massa del pastís. Al damunt sempre hi poso una mica de llavors de sèsam.Ja el podeu posar al forn a 180 o 200ºC  uns 45 minuts. Punxeu-lo per saber si està cuit.Podeu adaptar-lo segons els vostres gustos.
Podeu posar-hi la farina integral que més us agradi, en total 200 grams: pot ser de blat integral, d’espelta, de civada (que recordeu que en castellà és “avena”), de kamut, etc.El trossets poden ser del que us agradi més, a mi m’agrada molt amb taronja confitada i pinyons, però és al gust del pastisser. 
Gràcies, Carme! Esmorzaré fantàsticament bé durant aquesta setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...