diumenge, 2 d’octubre de 2011

Pa de blat lleuger


Ingredients
300 ml d'aigua
320 g de farina blanca de força
190 g de farina de blat integral
20 g de sucre 
10 g de sal
5 g de llevat sec
30 g de llet en pols
30 g de margarina



Elaboració
1. Untem el motllo amb una mica de mantega perquè no s'hi enganxi la massa.
2. Hi afegim l'aigua, la llet en pols, la mantega a temperatura ambient i tallada a làmines o trossets.
2. Hi aboquem les farines.
3. Hi aboquem les farines.
4. Posem el llevat al centre de la farina, la sal en una punta i el sucre en una altra.
5. Si voleu que tingui un to dauradet, poseu-hi una mica d'oli o de mantega pel damunt just abans que es comenci a coure.
6. Al final del procés, traiem el pa del motllo i el deixem damunt d'una reixeta perquè es refredi.

Programació de la panificadora
Pes: 1.000 g
Programa: Esponjós
Cocció: Mitjana

Resultat
El resultat ha estat un pa de motlle molt tou però consistent, ideal per fer biquinis o esmorzars i berenars amb mantega, melmelades i xocolata d'untar. La propera vegada potser hi posaré unes perles de xocolata i serà brutal!

Comentaris
Aquesta recepta l'he treta del llibre El aprendiz de panadero, escrit per Peter Reinhart. Tot i que moltes de les receptes que hi ha estan pensades per fer-les a mà i coure-les al forn, en aquesta diu explícitament que també es pot fer amb les màquines de pa. De fet, és la primera recepta que faig d'aquest autor i no serà l'última. També he incorporat una altra innovació que fins ara no feia: he passat pel sedàs les farines, ja que Anna Bisio ho recomana a Cómo hacer el pan; es veu que és una manera d'activar la farina. De tota manera, com que aquesta recepta porta farina integral, un cop tamisada també hi he afegit els petits grànuls que no havien passat pel sedàs. I no sé si ha estat això o què, però la veritat és que de seguida s'ha format una massa llisa i molt maca que augurava un pa genial.

2 comentaris:

  1. Quin pa més bo! segú que no durarà gaire, però sinó, és un pa que agunata molt bé, sempre el ten tovet!. Bona setmana i petons1

    ResponElimina
  2. De fet, Teresa, per dosificar-me el pa (que si no en menjo massa i tot s'acumula on no s'ha d'acumular) un cop ja s'ha refredat el parteixo i en congelo una meitat. Així, a mitja setmana en torno a tenir com si fos acabat de fer.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...