diumenge, 30 d’octubre del 2011

Pa 'de restes'


Ingredients
350 ml d'aigua tèbia
150 g de farina blanca de força
50 g de farina de sègol
50 g de farina de civada
50 g de farina d'ordi
50 g de farina d'espelta integral
100 g de farina de kamut
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de sucre
5 g de llevat sec (és a dir, aproximadament 1/2 de sobret si és Fermipan, ja que són d'11 g)
2 cullerades soperes d'oli
Pipes pelades de gira-sol (crues) i llinosa (un parell o tres de grapats de cada)


Elaboració
1. Untem el motllo amb oli per tal que no s'hi enganxi la massa.
2. Hi afegim l'aigua i l'oli.
3. Hi aboquem les farines. Prèviament, les hem tamisades, però no és imprescindible.
4. Posem el llevat al centre de la farina, la sal en una punta i el sucre en una altra.
5. Quan la màquina ho indiqui, hi posem les pipes i la llinosa.
6. Al final del procés, traiem el pa del motllo i el deixem damunt d'una reixeta perquè es refredi.

Programació de la panificadora
Pes: 750 g
Programa: Esponjós
Cocció: Mitjana

Resultat
Ha resultat un pa força gustós, d'aquells que són bons per menjar amb una mica d'oli i sal. L'única pega que li trobo és que la crosta s'esmicola una mica en tallar-lo.

Comentaris
He batejat aquest pa amb el nom pa 'de restes' perquè està fet després de comprovar que la reserva de farines que tenia estava formada per "culs" de farines.    I com que dir-ne pa 'de culs' feia lleig, per això he optat per l'altra opció. Com podreu comprovar, m'encanta barrejar farines!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...