diumenge, 1 de maig de 2011

Pa de xocolata i nous

Ingredients
215 ml de llet tèbia (jo l'he posada sencera)
320 g de farina blanca de força
2 cullerades soperes d'oli d'oliva
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
12 g de llevat fresc
50 g de nous partides a trossos una mica grans
100 g de perles de xocolata (també poden ser trossos de xocolata de rajola)
2 cullerades soperes rases de cacau en pols (jo hi he posat Cola Cao)


Elaboració
1. Untem el motllo amb oli per tal que no s'hi enganxi la massa.
2. Hi afegim la llet i les cullerades d'oli.
3. Hi aboquem la farina, barrejada amb el cacau en pols i un grapat de perles de xocolata.
4. Posem el llevat al centre de la farina, la sal en una punta i el sucre en una altra.
5. Quan la màquina indiqui que s'hi poden afegir més ingredients, hi afegim la resta de perles de xocolata i les  nous a trossos.
6. Al final del procés, traiem el pa del motllo i el deixem damunt d'una reixeta perquè es refredi. Opcionalment podem posar-hi una mica de cacau en pols per fora, com si fos enfarinat.

Programació de la panificadora
Pes: 750 g
Programa: Dolç
Cocció: Mitjana

Resultat
Ha quedat un pa força bo, ideal per als esmorzars o berenars amb mantega, melmelada o, simplement, sol. Tot i això, és una mica insípid. La recepta original deia 15 g de mantega (que jo he substituït per l'oli); tal vegada aquest sigui el punt que hi falta. O tal vegada hi falta més xocolata, ja que tampoc no en destaca el gust. De tota manera, no espereu que el resultat sigui com un pa de pessic, ja que és un pa.

Comentaris
M'ha servit d'inspiració per a aquest pa, la recepta que he trobat a Petitchef. Jo esperava, però, que tal com mostra la foto d'aquesta recepta de referència, les perles de xocolata quedessin mig desfetes. Com observeu, en el meu cas les perles han quedat completament dissoltes. Com ho podria fer perquè no es desfessin del tot?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...