dissabte, 21 de maig de 2011

Pa blanc

Ingredients
400 ml d'aigua tèbia
600 g de farina blanca de força
2 cullerades soperes d'oli d'oliva
1/2 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
15 g de llevat fresc
Un parell de grapats de llavors de lli




Elaboració
1. Untem el motllo amb oli per tal que no s'hi enganxi la massa.
2. Hi afegim l'aigua i les cullerades d'oli.
3. Hi aboquem la farina.
4. Posem el llevat al centre de la farina, la sal en una punta i el sucre en una altra.
5. Quan la màquina indiqui que s'hi poden afegir més ingredients, hi posem les llavors de lli.
6. Al final del procés, traiem el pa del motllo i el deixem damunt d'una reixeta perquè es refredi.

Programació de la panificadora
Pes: 1000 g
Programa: Esponjós
Cocció: Mitjana

Resultat
Ha quedatmolt bo, amb una molla força densa, cosa que el converteix en un bon pa per fer entrepans i sucar salses o ous ferrats.

Comentaris
La recepta original la vaig treure el bloc Cocina con luz verde. Inicialment, havien de ser només 300 ml d'aigua, però quan va començar a pastar n'hi vaig afegir 100 més perquè em va semblar que la massa no acabava de lligar prou bé. Igualment, tampoc no hi incloïa les llavors de lli, però com que m'agraden molt i hi aporten poc gust les hi vaig afegir. Per últim, només dir que, just abans del procés de cocció, hi vaig fer una mena de talls en diagonal i vaig posar algunes llavors en aquests secs perquè quedés més bonic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...