dissabte, 7 de maig de 2011

Pa de kamut i espelta

Ingredients
400 ml d'aigua tèbia
250 g de farina blanca de força
250 g de farina de kamut
100 g de farina d'espelta integral
1,5 cullerades soperes d'oli d'oliva
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
12 g de llevat fresc
Un grapat de llavors de rosella



Elaboració
1. Untem el motllo amb oli per tal que no s'hi enganxi la massa.
2. Hi afegim l'aigua i les cullerades d'oli.
3. Hi aboquem la barreja de les tres farines.
4. Posem el llevat al centre de la farina, la sal en una punta i el sucre en una altra.
5. Quan la màquina indiqui que s'hi poden afegir més ingredients, hi afegim les llavors de rosella.
6. Al final del procés, traiem el pa del motllo i el deixem damunt d'una reixeta perquè es refredi.

Programació de la panificadora
Pes: 750 g
Programa: Esponjós
Cocció: Mitjana

Resultat
Ha quedat un pa boníssim. El kamut hi dóna un toc diferent. Em sembla que utilitzaré més sovint aquesta farina, altament nutritiva. Em sembla un pa fantàstic per a cada dia: tant per fer entrepans com per acompanyar els àpats.

Comentaris
Si no coneixieu el kamut, aquí teniu un enllaç amb informació nutricional sobre aquest cereal, també anomenat blat egipci. Ah! I si us costa de trobar aquesta farina, jo l'he trobada a La Perla (Granollers), on hi ha un munt de farines diferents i productes difícils de trobar en un supermercat.

2 comentaris:

  1. Justament li deia a la Paula de BonTiberi que vaig comprar farina d'espelta la setmana passada! També en vaig comprar de kamut així que les aprofitaré fent aquestes receptes que heu penjat! Que bo!

    Besets,

    Rogeret

    ResponElimina
  2. Això, això, Forner de Ponent: fes ús de les farines (que ara amb la calor no es poden guardar gaire) i ja ens n'ensenyaràs el resultat.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...