diumenge, 26 de juny del 2011

Pa d'olives

Ingredients
325 ml d'aigua tèbia
350 g de farina blanca de força
100 g de farina de sègol
50 g de farina de blat integral
200 g d'olives sense pinyol
50 ml d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de sucre
10 g de llevat fresc
Orenga
Un grapat de llavors de lli
Un grapat de pipes de gira-sol sense closca fregides i salades




Elaboració
1. Untem el motllo amb oli per tal que no s'enganxi la massa.
2. Hi afegim l'aigua i l'oli.
3. Hi aboquem les tres farines.
4. Posem el llevat al centre de la farina, la sal en una punta i el sucre en una altra.
5. Mentre la panificadora comença a pastar, tallem les olives en 4 trossos i les posem en un bol amb un parell de cullerades d'oli, l'orenga, les pipes i les llavors de lli.
6. Quan la màquina ho indica, hi afegim les olives i la resta d'ingredients que hem preparat.
7. Quan comença el procés de cocció, fem uns talls amb un ganivet i hi posem una mica de farina blanca pel damunt, si volem donar-li un aspecte més rústic. 
6. Al final del procés, traiem el pa del motllo i el deixem damunt d'una reixeta perquè es refredi.

Programació de la panificadora
Pes: 750 g
Programa: Normal
Cocció: Mitjana

Resultat
Ha quedat un pa supertou i amb un gust d'olives i orenga que enamora.


Comentaris
Per fer aquest pa, m'he basat en la recepta que s'ofereix a Els fogons de la Bordeta. Com acostumo a fer, però, hi he fet alguns modificacions, sobretot pel que fa al tipus de farines. Un altre canvi ha estat les olives: en lloc de ser només olives verdes, també n'hi he afegit alguns de negres. Per últim, com que m'agraden molt les pipes i el lli, doncs també n'hi he posat.

3 comentaris:

  1. Cara, has millorat moltíssim el nostre pa... ja me n'enduria algunes llesques cap a la Bordeta! ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Quatre dies després de fer-lo, el pa encara està supertou! I no el tinc a la nevera! Només està una mica protegit amb paper film i un embolicat amb un drap de cotó. Animeu-vos a fer-lo!

    ResponElimina
  3. Estupendo! Por la combinación de harinas y semillas me imagino un pan sustancioso y rico, de esos que no duran nada. Lo haré sin falta el lunes, que tengo la pani abandonada.
    Un beso y gracias otra vez!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...