diumenge, 17 de juliol de 2011

Pa "programat"

Ingredients
300 ml d'aigua tèbia
200 g de farina blanca de força
100 g de farina d'espelta integral (biològica)
100 g de farina de sègol (biològica)
50 g de pipes de girasol fregides i salades
50 g de llavors de lli
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de sucre
20 g de llevat fresc
1 cullerada sopera d'oli

Elaboració
1. Untem el motllo amb oli per tal que no s'enganxi la massa.
2. Hi afegim l'aigua i la cullerada d'oli.
3. Hi posem les 3 farines i les llavors de lli i les pipes.
4. Posem el llevat al centre de la farina, la sal en una punta i el sucre en una altra.
5. Al final del procés, traiem el pa del motllo i el deixem damunt d'una reixeta perquè es refredi.

Programació de la panificadora
Pes: 750 g
Programa: Esponjós
Cocció: Mitjana

Resultat
Molt bo, però estèticament poc lluït. Si voleu saber per què, llegiu els comentaris.

Comentaris
Aquest pa és el pa de tres farines que ja vaig incloure en aquest bloc. Però té una particularitat: l'he fet amb el temportizador de la panificadora. Per això dic que és un pa "programat". Això de poder posar els ingredients i programar l'aparell ha estat tota una descoberta! És una bona manera d'aprofitar les nits i llevar-se amb una oloreta de pa acabat de fer que obre la gana de qualsevol mortal. En el meu cas, vaig abocar-ho tot al motllo cap a mitjanit i m'he llevat a quarts de deu amb el pa acabat de coure. També és ideal per aquells dies en què tens un dinar a casa d'algú i hi vols portar el pa. Ja no cal que et llevis d'hora per preparar-ho: ho deixes tot a punt abans d'anar a dormir i feina feta. I a més, a l'hora de dinar ja s'ha refredat. Això sí: si hi voleu afegir ingredients (unes llavors, per exemple) us haureu de llevar o tenir present que cal que els incorporeu directament a les farines. Evidentment, no queda un pa estèticament bonic, perquè també us hauríeu de llevar per "customitzar-lo" just abans de la cocció. I per a això seria el despertador, el que caldria programar. En fi, que recomano usar l'opció del temportizador. Proveu-ho i ja em direu el què.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...