dimecres, 20 d’abril del 2011

Pa de llet semivictorià

Ingredients
300 ml de llet tèbia (jo he fet 150 de llet desnatada i 150 de llet sencera, per reduir una mica el greix)
300 g de farina blanca de força
200 g de farina integral de blat
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta i mitja de sal
1 cullerada sopera d'oli d'oliva
20 g de llevat fresc
Un grapadet de llavors de lli


Elaboració
1. Untem el motllo amb oli per tal que no s'hi enganxi la massa.
2. Hi afegim la llet i la cullerada d'oli.
3. Hi aboquem les dues farines.
4. Posem el llevat al centre de la farina, la sal en una punta i el sucre en una altra.
5. Quan la màquina indiqui que s'hi poden afegir més ingredients, hi afegim les llavors de lli.
6. Al final del procés, traiem el pa del motllo i el deixem damunt d'una reixeta perquè es refredi.

Programació de la panificadora
Pes: 750 g
Programa: Esponjós
Cocció: Mitjana

Resultat
Ha quedat un pa molt bo: amb una molla consistent però gens aspra. A més, la crosta ha quedat molt cruixent. Em sembla fantàstic per fer uns bons entrepans d'esmorzar.

Comentaris
M'ha servit d'inspiració per a aquest pa, la recepta del Victorian Milk Bread que hi ha al bloc Com a casa, res!. La diferència bàsica és que hi he incorporat una part de farina blat integral per tal que no fos un pa simplement blanc i que hi he barrejat dos tipus de llet. Per això jo l'he anomenat semivictorià, no sé si encertadament o no. Si algú sap si aquesta barreja d'ingredients correspon a un pa concret, li agrairia que m'ho digués.
Durant el procés d'elaboració, especialment quan la màquina comença a pastar, m'ha sobtat que tota la massa s'hagi acumulat en una sola pala. Algú sap per què passa això? Potser perquè hi ha poca farina tenint en compte el pes programat? Al final, però, el pa ha quedat ben pastat.

4 comentaris:

  1. bones,
    molts d'ànims per aquesta aventura, el que veig, m'agrada! I ja veuràs com fer pa, enganxa... un comença amb la panificadora i acaba fent-se el llevat un mateix... fer pa és tot un món! :D
    Una salutació,

    ResponElimina
  2. Gràcies per la visita i el comentari, Mandarina. Tot just acabo de començar amb el tema pa. D'aquí a un temps m'agradaria començar a coure al forn. Ja aniré explicant les aventures.

    ResponElimina
  3. Quina pinta!! Últimament estic molt panarra i no paro de fer pa a casa!! Estàs apuntadíssima a la llista de blocs que segueixo!!

    Besets,

    Roger

    ResponElimina
  4. Hola ! gràcies perl comentari! queda un pa molt bo! de vegades també em passa el que dius, no se perquè passa, jo l'ajudo amb una espàtula...Petó

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...