dissabte, 27 d’abril de 2013

Pa de brioix

Avui he fet aquesta recepta, força senzilla, de Ma Petite Boulangerie. La diferència és que, en lloc de fer-ne panets, n'he fet un sol pa en un motlle.

Ingredients

2 ous (i un altre per pintar)
75 g de llet
1 cullaradeta de sal
4 cullaradetes de sucre
300 g de farina de força blanca
10 g de llevat fresc
60 g de mantega




Elaboració
1. Traieu la mantega de la nevera perquè es vagi atemperant. Talleu-la a trossets petits perquè siguin més fàcils d'incorporar.
2. Barregeu tots els ingredients, menys la mantega, i pasteu-los fins que quedin ben amalgamats. Si us costa, deixeu reposar la massa uns segons i torneu-hi. Si ho feu amb les mans, no costa gens.
3. Afegiu-hi la mantega i continueu pastant la massa fins que us quedi llisa.
4. Humidifiqueu la superfície de la massa, tapeu-la amb un drap o paper film i espereu fins que dobli el volum (depèn de la temperatura, però a mi m'ha trigat 1 hora i 45 minuts).
5. Enfarineu lleugerament la superfície de treball i aboqueu-hi la massa. Com que jo volia fer diverses boles, he fet una barra i l'he dividida en sis parts aproximadament iguals.
6. Formeu les boles, procurant que quedi una superfície ben llisa. Si voleu fer-ne un sol pa, poseu mantega o oli al motlle i poseu-hi les boles.
7. Cobriu-ho amb paper film o un drap i deixeu-ho reposar durant 45 minuts aproximadament.
8. Pinteu el pa amb ou batut i preescalfeu el forn a 190 ºC. Enforneu-ho durant 15-20 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...