diumenge, 16 de juny del 2013

Coca de cireres

Quan arriba el bon temps, la fruita madura ràpid i tota ve de cop. Avui a casa hi havia algunes cireres força madures i què n'havia de fer? Doncs coca de cireres!
Segons sembla, és un postre típic del Corpus reusenc. Jo n'he fet la versió que proposa Mariona Quadrada, que és fàcil, tot i que hi he incorporat alguna modificació.

Ingredients

75 mm de llet
40 g de sucre
25 g de mantega
2 ous
12 g de llevat de forner (en pastilla)
Un pessic de sal
250 g de farina (jo n'he posat 150 de farina de força i 100 de farina de rebosteria)
Ratlladura de mitja llimona
Cireres madures
Anís




Elaboració
Abans de començar, traieu la mantega de la nevera per tal que la tingueu a punt de pomada quan l'hàgiu de necessitar.
1. Desfeu el llevat en la llet una mica tèbia.
2. Barregeu el sucre, la mantega (en textura pomada), la sal i els ous.
3. Afegiu la llet amb el llevat a aquesta barreja i pasteu-ho tot fins que aconseguiu una pasta llisa i uniforme. Tot i intentar pastar-ho amb la mescladora, finalment he preferit fer-ho a mà, amb una rasqueta. 
4. Tapeu la massa i deixeu-la reposar durant una hora. Si voleu, poseu-hi una mica d'oli al damunt per evitar que s'assequi. Passada l'hora, veureu que la massa haurà crescut; tot depèn, és clar, de la temperatura ambient. 
5. Com que la massa queda força líquida, aboqueu-la en un motlle untat amb una mica de mantega.  Jo he fet servir un motlle rodó de silicona i m'ha anat molt bé. Amb els dits, aneu-la estirant per tal que cobriu tota la superfície del motlle. Us recomano que hi poseu una mica de farina al damunt (si la poseu en un colador la podreu repartir en una capa ben fina) per tal que no se us hi enganxin els dits.
6. Talleu les cireres per la meitat i traieu-los el pinyol. Podeu fer-ho amb les cireres senceres i amb el pinyol però costa una mica més de menjar. Distribuïu-les per damunt de la massa fent-hi una mica de pressió perquè hi quedin enganxades.
7. Barregeu força anís amb sucre i amb la barreja pinteu-hi la massa i les cireres.
8. Preescalfeu el forn a 180 ºC. Enforneu la coca durant 15-20 minuts.
9. Just quan la'n tragueu, encara ben calenta, podeu acabar de pintar-la amb la barreja d'anís i sucre, així tindrà un acabat similar al de la coca de forner.

1 comentari:

  1. Hola,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 37.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.000 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat forma part del segon portal de receptes més important del món, amb presència a 37 països diferents. Tenim pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres.

    Vols formar part d’aquesta gran familia?

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...