diumenge, 15 de juliol del 2012

Brioix

Seguint la recepta de Richard Bertinet, he fet aquest pa de brioix. En lloc de fer-lo de 500 g, l'he fet de 250 g, que tampoc no cal menjar brioix cada dia! Per cert, també trobareu la recepta a Cuina per a llaminers.

Ingredients 
250 g de farina blanca de força
7 g de llevat fresc
127 g de llet 
28 g de mantega a temperatura ambient 
21 g de sucre
2,5 g de sal
2 ous ( 1 per a la massa, l'altre per pintar-la)


Elaboració
1. En un bol, esmicolem el llevat amb la farina procurant que quedin a trossets ben petits.
2. Escalfem la llet una miqueta (sense que cremi).
3. Afegim tots els ingredients al bol. A mi em va bé posar-hi la llet en darrer lloc i anar-la-hi posant de mica en mica, així la farina va absobint millor el líquid. També us pot anar bé deixatar una mica l'ou abans de posar-lo al bol, però jo ho he fet de totes dues maneres i no hi he vist la diferència.
4. Barregeu bé tots els ingredients fins que formeu una massa. A mi m'ajuda molt usar una rasqueta per fer la mescla i moure la massa.
5. Aboqueu la massa del bol damunt d'una superfície neta i seca. No cal que hi poseu farina, oli o qualsevol altre producte.
6. Pasteu la massa segons la tècnica de Bertinet fins que quedi llisa. A mi m'ha costat uns 10-15 minuts. Us deixo aquí el vídeo enregistrat per La Cocina de Babette, molt il·lustratiu i pràctic:


7. Enfarineu un bol i deixeu reposar la massa a temperatura ambient, però tapada amb un drap. Si voleu, també podeu enfarinar una mica la part de massa que queda a la part superior. Així us serà més fàcil manipular-la més endavant. Per enfarinar-la, m'ha anat molt bé fer-ho tamisant la farina amb un colador, ja que queda una capa molt uniforme i no malbarates farina.
8. Deixeu que reposi al bol fins que dobli el volum (a mi m'ha trigat més o menys 1 hora).
9. Dividiu la massa en 3 o 4 parts aproximadament iguals i formeu una bola amb cada una.  
10. Poseu una mica d'oli al motlle que anirà al forn i col·loqueu-hi les boles. Espereu que doblin el volum (aproximadament uns 30 minuts).
11. Pinteu amb ou el brioix que teniu al motlle.
12. Preescalfeu el forn a 180 ºC. Coeu el briox durant usn 25-30 minuts. Jo ho he fet amb l'opció d'aire del forn.
13. Desemmotlleu el brioix i deixeu-lo refredar damunt d'una reixeta.



Comentaris
És ideal per a esmorzar amb una mica de crema de cacao o mantega i melmelada. Queda molt tovet.

4 comentaris:

  1. Quins pans més esplèndids que tens publicats.
    Jo no tinc panificadora, i de tant en tant en faig algun... però al teu costat soc una aficionada!
    I entre pa i pa, no trobaries un raconet per ajudar-me a trobar el núm60?
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. Gràcies pel comentari, Dolça. I no et pensis, que jo sóc moooolt aficionada. Internet i els llibres de les biblioteques són els meus aliats. I això de buscar un foradet per a un coc, està fet. Se me n'acaba d'acudir un que te'n lleparàs els dits! Bones vacances.

    ResponElimina
  3. moltes gràcies per comartir la recepta, ara mateix l'estic fent, segur que quedarà genial... això espero :)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...