dissabte, 10 de desembre de 2011

Pa de civada


Ingredients
320 ml d'aigua tèbia
210 g de farina de força blanca
270 g de farina de civada
1 culleradeta de mel
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
10 ml d'oli d'oliva
7 g de llevat fresc
1 grapat de llavors de salvia hispanica (chia)


Elaboració
1. Untem el motllo amb oli per tal que no s'hi enganxi la massa.
2. Hi afegim l'aigua, la mel i l'oli.
3. Hi aboquem les farines. 
4. Posem el llevat al centre de la farina, la sal en una punta i el sucre en una altra.
5. Quan estigui a punt de començar el procés de cocció, podem fer-hi un tall longitudinal perquè adopti una forma una mica diferent. També podem aprofitar aquest moment per untar amb una mica d'oli la superfície de la massa i posar-hi unes quantes llavors de chia i farina per decorar-lo un xic.
6. Al final del procés, traiem el pa del motllo i el deixem damunt d'una reixeta perquè es refredi.

Programació de la panificadora
Pes: 750 g
Programa: Esponjós
Cocció: Mitjana

Resultat
Un pa amb una molla tendra i una mica consistent que fa de bon digerir.


Comentaris
Si voleu saber més informació sobre les propietats de la civada, podeu consultar el que en diu el Dr. Miquel Masgrau

3 comentaris:

  1. mmh que bo! encara haig de provar la farina de civada! temps al temps! :p

    ResponElimina
  2. Te la recomano de debò, la farina de civada. També la pots usar per fer un pastís d'espelta, que porta civada i espelta. A mi m'agrada per acompanyar un te.

    ResponElimina
  3. Estic tan impressionat de descobrir-te aquesta faceta...! Realment ets una xica polièdrica i multifuncional! M'encanta...

    b7,

    Pau

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...