Ingredients
320 ml d'aigua tèbia
210 g de farina de força blanca
270 g de farina de civada
1 culleradeta de mel
1 culleradeta de sucre
320 ml d'aigua tèbia
210 g de farina de força blanca
270 g de farina de civada
1 culleradeta de mel
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
10 ml d'oli d'oliva
7 g de llevat fresc
1 grapat de llavors de salvia hispanica (chia)
Elaboració
1. Untem el motllo amb oli per tal que no s'hi enganxi la massa.
2. Hi afegim l'aigua, la mel i l'oli.
3. Hi aboquem les farines.
4. Posem el llevat al centre de la farina, la sal en una punta i el sucre en una altra.
5. Quan estigui a punt de començar el procés de cocció, podem fer-hi un tall longitudinal perquè adopti una forma una mica diferent. També podem aprofitar aquest moment per untar amb una mica d'oli la superfície de la massa i posar-hi unes quantes llavors de chia i farina per decorar-lo un xic.
6. Al final del procés, traiem el pa del motllo i el deixem damunt d'una reixeta perquè es refredi.
Programació de la panificadora
Pes: 750 g
Programa: Esponjós
Cocció: Mitjana
Resultat
Un pa amb una molla tendra i una mica consistent que fa de bon digerir.
Comentaris
Comentaris
Si voleu saber més informació sobre les propietats de la civada, podeu consultar el que en diu el Dr. Miquel Masgrau.
mmh que bo! encara haig de provar la farina de civada! temps al temps! :p
ResponEliminaTe la recomano de debò, la farina de civada. També la pots usar per fer un pastís d'espelta, que porta civada i espelta. A mi m'agrada per acompanyar un te.
ResponEliminaEstic tan impressionat de descobrir-te aquesta faceta...! Realment ets una xica polièdrica i multifuncional! M'encanta...
ResponEliminab7,
Pau