Llibres de pa


Pan en casa
Del horno al corazón

Anna Bellsolà | Editorial Océano-Ámbar

La  fornera del Baluard va publicar l'any 2010 aquest llibre, on ens parla de la seva passió pel pa des de la infància, fa un recorregut breu pels pans del món, parla amb detall de les farines i dels elements indispensables per fer pa i dóna unes quantes receptes per poder-ne fer a casa.  El tenim disponible en algunes biblioteques de la Diputació de Barcelona.




Panes
5 tipos de masa para elaborar 50 tipos de pan

Richard Bertinet | Editorial Blume

Richard Bertinet, forner professional, ofereix 5 tipus de massa base a partir de les quals, i amb petites modificacions, es poden elaborar una cinquantena de pans diferents. Un llibre amb unes fotografies fantàstiques i unes explicacions simples i clares que també inclou un DVD. Podeu fullejar-lo aquí o bé agafar-lo en préstec d'alguna d'aquestes biblioteques.




Elaboración artesanal del pan

Linda Collister, Anthony Blake | Editorial Blume




És un llibre que explica tot el procés del pa, des de la  mòlta de les farines fins a la cocció. Conté moltes receptes, pensades especialment per a pastar el pa a mà. Per saber-ne més coses, podeu consultar la ressenya que se'n fa a Ma Petite Boulangerie o prendre'l en préstec d'alguna biblioteca


Cómo hacer el pan
Cómo hacer en casa pan, bollos, tortas, pizzas, huesitos, pan de aceite, etc.

Anna Bisio | Editorial de Vecchi, SA Col. Las Guías Fáciles

És un llibre pensat per fer pans al forn i no pas amb una panificadora. Conté força receptes, però em sembla interessant la primera part del llibre, on parla sobre les farines, els llevats, el gluten i altres components del pa, algunes masses i la conservació del pa. Per saber-ne més coses, podeu consultar la ressenya que se'n fa a Ma Petite Boulangerie o prendre'l en préstec d'alguna biblioteca

 
Pa de casa
Reportatge publicat pel suplement Estils de vida del diari La Vanguardia | Núm. 192 (04/06/2011) | Mayte Rius i Mané Espinosa



El arte de hacer pan
Más de 40 recetas para realizar con la máquina de hacer pan
Cathy Ytak | RBA editores


Força útil, sobretot a l'inici, ja que explica alguns trucs i està pensat especialment per a les panificadores.
El podeu trobar en algunes biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Vegeu quines aquí.



365 recetas de pan
Anne Sheasby | Blume

El podeu trobar en algunes biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Vegeu quines aquí.

Tras muchas etapas el pan blanco reivindica ahora la labor más artesana

N. Escur i C. Jolonch  |  La Vanguardia (25.04.2011)


Hecho a mano
Dan Lepard | Glutton Books

Un llibre que inclou informació essencial de com elaborar diversos pans d'Europa i amb instruccions molt clares per fer la massa mare. En trobareu més informació a Choriz d'Orz i a Te quedas a cenar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...