400 ml d'aigua tèbia
400 g de farina blanca de força
200 g de farina d'ordi
50 g de llavors de lli
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de sucre
10 g de llevat fresc
1 cullerada sopera d'oli
Elaboració
1. Untem el motllo amb oli per tal que no s'enganxi la massa.
2. Hi afegim l'aigua i la cullerada d'oli.
3. Hi posem les 2 farines i les llavors de lli i les pipes.
4. Posem el llevat al centre de la farina, la sal en una punta i el sucre en una altra.
5. Al final del procés, traiem el pa del motllo i el deixem damunt d'una reixeta perquè es refredi.
Programació de la panificadora
Pes: 1.000 g
Programa: Integral
Cocció: Mitjana
Resultat
Molt bo, però crec que la propera vegada hi posaré alguna altra llavor, com ara pipes, per exemple.
Comentaris
Al principi hi vaig posar només 300 ml d'aigua, però de seguida vaig veure que la massa no lligava. Per això n'hi vaig afegir una mica més. No sé exactament quanta, ja que no ho vaig fer amb el mesurador, però calculo que en total devien ser uns 400 ml. Si voleu provar aquest pa, comenceu amb 300 i, a poc a poc, aneu-hi afegint una mica més d'aigua quan comença a barrejar les farines. Ah! I comptabilitzeu-la i ja em direu si he encertat amb els 400.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada