Seguint la recepta de Richard Bertinet, he fet aquest pa de brioix. En lloc de fer-lo de 500 g, l'he fet de 250 g, que tampoc no cal menjar brioix cada dia! Per cert, també trobareu la recepta a Cuina per a llaminers.
Ingredients
250 g de farina blanca de força
7 g de llevat fresc
127 g de llet
28 g de mantega a temperatura ambient
21 g de sucre
2,5 g de sal
Elaboració
1. En un bol, esmicolem el llevat amb la farina procurant que quedin a trossets ben petits.
2. Escalfem la llet una miqueta (sense que cremi).
3. Afegim tots els ingredients al bol. A mi em va bé posar-hi la llet en darrer lloc i anar-la-hi posant de mica en mica, així la farina va absobint millor el líquid. També us pot anar bé deixatar una mica l'ou abans de posar-lo al bol, però jo ho he fet de totes dues maneres i no hi he vist la diferència.
4. Barregeu bé tots els ingredients fins que formeu una massa. A mi m'ajuda molt usar una rasqueta per fer la mescla i moure la massa.
5. Aboqueu la massa del bol damunt d'una superfície neta i seca. No cal que hi poseu farina, oli o qualsevol altre producte.
6. Pasteu la massa segons la tècnica de Bertinet fins que quedi llisa. A mi m'ha costat uns 10-15 minuts. Us deixo aquí el vídeo enregistrat per La Cocina de Babette, molt il·lustratiu i pràctic:
7. Enfarineu un bol i deixeu reposar la massa a temperatura ambient, però tapada amb un drap. Si voleu, també podeu enfarinar una mica la part de massa que queda a la part superior. Així us serà més fàcil manipular-la més endavant. Per enfarinar-la, m'ha anat molt bé fer-ho tamisant la farina amb un colador, ja que queda una capa molt uniforme i no malbarates farina.
8. Deixeu que reposi al bol fins que dobli el volum (a mi m'ha trigat més o menys 1 hora).
9. Dividiu la massa en 3 o 4 parts aproximadament iguals i formeu una bola amb cada una.
10. Poseu una mica d'oli al motlle que anirà al forn i col·loqueu-hi les boles. Espereu que doblin el volum (aproximadament uns 30 minuts).
11. Pinteu amb ou el brioix que teniu al motlle.
12. Preescalfeu el forn a 180 ºC. Coeu el briox durant usn 25-30 minuts. Jo ho he fet amb l'opció d'aire del forn.
13. Desemmotlleu el brioix i deixeu-lo refredar damunt d'una reixeta.
Comentaris
És ideal per a esmorzar amb una mica de crema de cacao o mantega i melmelada. Queda molt tovet.
Quins pans més esplèndids que tens publicats.
ResponEliminaJo no tinc panificadora, i de tant en tant en faig algun... però al teu costat soc una aficionada!
I entre pa i pa, no trobaries un raconet per ajudar-me a trobar el núm60?
Ptnts
Dolça
Gràcies pel comentari, Dolça. I no et pensis, que jo sóc moooolt aficionada. Internet i els llibres de les biblioteques són els meus aliats. I això de buscar un foradet per a un coc, està fet. Se me n'acaba d'acudir un que te'n lleparàs els dits! Bones vacances.
ResponEliminamoltes gràcies per comartir la recepta, ara mateix l'estic fent, segur que quedarà genial... això espero :)
ResponEliminaEster, estic segura que repetiràs.
ResponElimina