Ingredients
400 ml d'aigua tèbia
125 g de farina blanca de força
150 g de farina d'espelta blanca
300 g de farina d'espelta integral
1,5 cullerades soperes d'oli d'oliva
1/2 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
15 g de llevat fresc
Elaboració
1. Untem el motllo amb oli per tal que no s'hi enganxi la massa.
2. Hi afegim l'aigua i les cullerades d'oli.
3. Hi aboquem la barreja de les tres farines.
4. Posem el llevat al centre de la farina, la sal en una punta i el sucre en una altra.
5. Al final del procés, traiem el pa del motllo i el deixem damunt d'una reixeta perquè es refredi.
Programació de la panificadora
Pes: 750 g
Programa: Integral
Cocció: Mitjana
Resultat
Ha quedat prou bo, tot i que tal vegada ha quedat una mica fat. De tota manera, es pot compensar si es menja amanit amb un raig de bon oli i un polsim de sal. D'altra banda, crec que hi he posat un pèl massa de llevat, per això s'ha aixafat del mig, després d'haver pujat molt bé. De fet, hi he posat la quantitat que deia la recepta original, però com que he usat farina integral en lloc de blanca, tal vegada en necessitava menys. Algun expert o experta m'ho podria dir?
Comentaris
Al bloc Bon Tiberi vaig trobar aquesta recepta de pa d'espelta. Estava pensada per fer manualment i amb farina d'espelta blanca. Jo, però, com que encara no m'atreveixo a pastar amb les mans (sobretot perquè sé que faria un desastre a la cuina) i com que tenia un paquet de farina d'espelta integral mig encetat, vaig decidir adaptar la recepta a les meves circumstàncies. Així, doncs, puc dir que només m'he inspirat en la recepta del Bon Tiberi pel que fa a les quantitats. Si voleu fer-la d'espelta blanca, visiteu el bloc que us indico, on hi ha indicacions molt entenedores.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada